Bruxelles | coklat dan waffle

1:45 pm

✿...السلام عليكم✿

Bersambung dari SINI.

(sila baca tanpa terliur)

daripada pembacaan anies, selain Grand Place dan Manneken Pis, ada 3 benda yang korang mesti beli or makan bila dah sampai Belgium ni.

pertama, coklat. kedua, waffle dan ketiga, french fries.

sepanjang jalan sebelum ke Grand Place, hidung anies disumbat dengan bau french fries. memang berderet kedai yang sajikan french fries ni. tapi hati kata tahan dulu. balik nanti, ada masa kita singgah.

then dari Grand Place ke Manneken Pis, kiri dan kanan mata dijamu dengan kedai2 coklat dan waffle. serius cakap, memang tergugat keimanan bila tengok coklat2 dan waffle yang di display depan kedai. ikutkan hati, nakkk je masuk satu ke dai ke satu kedai. menggoyahkan lagi nafsu membeli adalah bau-bauan coklat dan waflle yang...arghhhhh... fuh! tak tau nak cakap macam mana... heaven rasanya ada tempat yang macam ni!

jadi, tak nak kempunan, anies pun singgahlah salah satu kedai waffle yang ada. lepas makan (makan kat depan kedai tu jugak), barulah masuk kedai coklat. selain kedai dua2 benda alah ni, banyak juga kedai2 souvenir tapi anies dah singgah dulu sebelum sampai Grand Place.

well, kita cerita dengan gambarlah yek!

macam2 jenis jenama coklat boleh didapati kat sini. nak masuk dengan tak je... ada duit dengan pokai je...

heaven! tu yang anies rasa sepanjang jalan ke Manneken Pis ni. dalam masa yang sama, cuma membayangkan kalau kat Malaysia ada macam ni... perrrghhh mau hari2 anies dok lepak kat sini 😀😀😀

salah satu kedai waffle yang ada... bukan kiosk ye macam korang nampak dalam mall2 tu 

kedai coklat yang eksklusif... kalau nak buat hamper kat sini pun boleh... yang penting korang beli je coklat yang dijual tu... yap... kedai beer pun ada... 

budak2 ramai masa ni sebab tengah sibuk makan waffle... terliur sekejap

jenama yang tak perlu diperkenalkan lagi... kalau pergi Langkawi masuk HIG, menggelupur cari coklat ni hahaha...

tak tau laa coklat bar ni boleh makan ke tidak... tapi serius cakap... memang terliur... nak nak orang yang tengah tengok ni memang hantu coklat... sapa lagi? mem besaq laa... 😎😎😎

memacam jenis waffle ada... pilih je... tapi yang ni tak boleh makan. ni untuk display je...

you see...1euro je... (haip! tolong jangan convert to RM pleaseee) 😀😀😀 nampak saiz dia kecik je kan... tapi once dah masuk mulut korang... hahhh baru korang tau kenyang ke tak...

ni laa waffle yang anies beli... ya ampunnnn tolong... tengah taip ni pun dah terliur... anies pilih yang simple je... kalau tak silap namanya creamy nutella... harga dia 3 euro... rasa dia pulak? perrghhh manis melenting-lenting... tapi nak makan punya pasal, potong kaki kencing manis tolak tepi 😋😋😋😋

on the way balik, nampak kedai biskut... Belgium pun pemes dengan biskut dia yang super duper sedap. tapi anies tak beli. tengok and amik bau je...

ni antara coklat yang sempat anies beli. anies beli dalam 1 hamper. ada 6 kotak = 10 euro. berbaloi laa tu... memula waswas juga nak beli sebab teringat peristiwa balik dari Langkawi. sampai KL coklat cair waaaa... tapi yang ni coklat baeekkk punya... owner kedai tu sendiri beri jaminan bila anies cakap yang anies bimbang coklat ni akan cair... kalau korang nak rasa coklat ni, mai laa datang rumah. ada lagi yang tak makan... 😀😀😀

macam biasa laa... kali ni kite selpie dengan the giant waffle...

okey... tu je cerita untuk hari ni... yang dah drop komen, terima kasih banyak2... insya allah sebelum balik nanti, anies BW ya... yang bercuti panjang hujung minggu ni, selamat bercuti... dan tak lupa juga, selamat berpuasa...

daaaa....

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

0 Your Words of Lo♥e

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆