Bruxelles | coklat dan waffle

1:45 pm

✿...السلام عليكم✿

Bersambung dari SINI.

(sila baca tanpa terliur)

daripada pembacaan anies, selain Grand Place dan Manneken Pis, ada 3 benda yang korang mesti beli or makan bila dah sampai Belgium ni.

pertama, coklat. kedua, waffle dan ketiga, french fries.

sepanjang jalan sebelum ke Grand Place, hidung anies disumbat dengan bau french fries. memang berderet kedai yang sajikan french fries ni. tapi hati kata tahan dulu. balik nanti, ada masa kita singgah.

then dari Grand Place ke Manneken Pis, kiri dan kanan mata dijamu dengan kedai2 coklat dan waffle. serius cakap, memang tergugat keimanan bila tengok coklat2 dan waffle yang di display depan kedai. ikutkan hati, nakkk je masuk satu ke dai ke satu kedai. menggoyahkan lagi nafsu membeli adalah bau-bauan coklat dan waflle yang...arghhhhh... fuh! tak tau nak cakap macam mana... heaven rasanya ada tempat yang macam ni!

jadi, tak nak kempunan, anies pun singgahlah salah satu kedai waffle yang ada. lepas makan (makan kat depan kedai tu jugak), barulah masuk kedai coklat. selain kedai dua2 benda alah ni, banyak juga kedai2 souvenir tapi anies dah singgah dulu sebelum sampai Grand Place.

well, kita cerita dengan gambarlah yek!

macam2 jenis jenama coklat boleh didapati kat sini. nak masuk dengan tak je... ada duit dengan pokai je...

heaven! tu yang anies rasa sepanjang jalan ke Manneken Pis ni. dalam masa yang sama, cuma membayangkan kalau kat Malaysia ada macam ni... perrrghhh mau hari2 anies dok lepak kat sini 😀😀😀

salah satu kedai waffle yang ada... bukan kiosk ye macam korang nampak dalam mall2 tu 

kedai coklat yang eksklusif... kalau nak buat hamper kat sini pun boleh... yang penting korang beli je coklat yang dijual tu... yap... kedai beer pun ada... 

budak2 ramai masa ni sebab tengah sibuk makan waffle... terliur sekejap

jenama yang tak perlu diperkenalkan lagi... kalau pergi Langkawi masuk HIG, menggelupur cari coklat ni hahaha...

tak tau laa coklat bar ni boleh makan ke tidak... tapi serius cakap... memang terliur... nak nak orang yang tengah tengok ni memang hantu coklat... sapa lagi? mem besaq laa... 😎😎😎

memacam jenis waffle ada... pilih je... tapi yang ni tak boleh makan. ni untuk display je...

you see...1euro je... (haip! tolong jangan convert to RM pleaseee) 😀😀😀 nampak saiz dia kecik je kan... tapi once dah masuk mulut korang... hahhh baru korang tau kenyang ke tak...

ni laa waffle yang anies beli... ya ampunnnn tolong... tengah taip ni pun dah terliur... anies pilih yang simple je... kalau tak silap namanya creamy nutella... harga dia 3 euro... rasa dia pulak? perrghhh manis melenting-lenting... tapi nak makan punya pasal, potong kaki kencing manis tolak tepi 😋😋😋😋

on the way balik, nampak kedai biskut... Belgium pun pemes dengan biskut dia yang super duper sedap. tapi anies tak beli. tengok and amik bau je...

ni antara coklat yang sempat anies beli. anies beli dalam 1 hamper. ada 6 kotak = 10 euro. berbaloi laa tu... memula waswas juga nak beli sebab teringat peristiwa balik dari Langkawi. sampai KL coklat cair waaaa... tapi yang ni coklat baeekkk punya... owner kedai tu sendiri beri jaminan bila anies cakap yang anies bimbang coklat ni akan cair... kalau korang nak rasa coklat ni, mai laa datang rumah. ada lagi yang tak makan... 😀😀😀

macam biasa laa... kali ni kite selpie dengan the giant waffle...

okey... tu je cerita untuk hari ni... yang dah drop komen, terima kasih banyak2... insya allah sebelum balik nanti, anies BW ya... yang bercuti panjang hujung minggu ni, selamat bercuti... dan tak lupa juga, selamat berpuasa...

daaaa....

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

56 Your Words of Lo♥e

  1. Huarghh sedapnya tengok waffles tu.. Coklat tu nampak menggoda tapi I'm not the type yg gilakan coklat lagi so mcm rugi je kalau beli.. :/

    ReplyDelete
  2. Ada coklet untuk saya tak?

    ReplyDelete
  3. Huhuhuh menitik-nitik air mata baca entri ni. Kijam! Kijam!

    ReplyDelete
  4. Simpan sikit coklat utk saya Anies, nanti nak datang beraya :)

    ReplyDelete
  5. Baca time bulan poser lagilah terliur huhuhuhu...

    ReplyDelete
  6. sungguh banyak makanan sedap...sukanya tgk waffle ngn coklat tu semua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ritta kn pegi sini tau...mmg heaven!

      Delete
  7. alohaiii.. u already made me crazy lorrr..
    bestnya..akak yg dah stop makan chocolate rasa2 nya makan balik kot .

    ReplyDelete
  8. salam sis anies =)
    wah dap nyer..selalu biasa dengar yang coklat belgium tu..
    haha..ni mkn coklat kat belgium tu sdri ea..syioknyer ^,^

    ReplyDelete
  9. Perghhhh.. Sedapnya! Kalau saya dapat pergi sini, entah berapa banyak cokelatlah yang akan diborong nanti. Hahaha.

    ReplyDelete
  10. baca ni pun boleh bau waffle dan coklat yang sedap tu..ermmmm.terliur

    ReplyDelete
    Replies
    1. org sblh ko tu kot tgh mkn waffle ;-)

      Delete
  11. dya yang baca ni pun tergugat lgi2 coklat ngn waffle tu..adoiii..hhehe

    ReplyDelete
  12. Dah sampai ke tempat ini...sempat beli waffle..

    ReplyDelete
  13. oklat waffle dan french fries memang fevret

    ReplyDelete
  14. memang kawasan yang dipenuhi kedai 3 makanan tu ya?

    ReplyDelete
  15. mahal tak coklat di kawasan ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yg mahal ada yg murah kn pandai cari n tawar menawar

      Delete
  16. menarik kan kalau di malaysia ada kawasan macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa sy byg kn tmpt mcm ni ada kt malaysia

      Delete
  17. menarik waffle dia...nak sikttttt

    ReplyDelete
  18. Selamat berpuasa anies..insyaallah nanti arz bertandang lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. slmt hari raya haji ;-) thanks 4 singgah

      Delete
  19. Aduh terliur juga tengok waffle tu... by the way, bersihnya la sepanjang jalan tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap mmg bersih brussels antara tmpt yg bersih di europe

      Delete
  20. tak bolehlah nak baca tanpa terliur... godaan betul.
    kalau ada kat Kl ni tiap-tiap minggu akak pegi... heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa bla laa agknya akan ada kt kl tmpt mcm ni ;-)

      Delete
  21. Fuuhhh rich n creamy.. sedap ni klu dpt btul2 makan sekali sekala ni.. yummy!! :)

    ReplyDelete
  22. memang terliur masuk kedai coklat tu Anies. masa akk pergi dptlah beli sejenis dua yg boleh dipercayai. yang nmpak sangat owesem tu lupakan niat nak membeli malas nk membelek kandungannya. lgi pun bila ikut trips ni masa sngt mencemburui kita..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama laa kita kak...xde ms nk beli janji dpt murah sambar terus

      Delete
  23. dapnyer tengok coklat dia, xkedekut..

    ReplyDelete
  24. dah lama x makan wafle.. semenjak develop allergic hari tu, x berani dah.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kn cr ubat supaya leh mkn wafle semula 😊

      Delete
  25. terliurnyaaa 😂😂😂 nasib dh puas mkn aiskrim godiva🇧🇪🇧🇪

    ReplyDelete
  26. Bila hantu coklat jumpa coklat....apa jadi? Haha.
    Sedapnya waffle tu. Teringat pulak waffle kat Putrajaya. Lama tak makan

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆