Köln | dating tepi sungai Rhine

1:23 pm

✿...السلام عليكم✿

Bersambung dari SINI.

Sungai Rhine dan Köln memang tak boleh dipisahkan. walaupun tak sepanjang Nil atau sebesar Amazon, tapi kerana sungai inilah, warga Cologne banyak mendapat manfaat daripadanya dan salah satunya adalah industri pelancongan.

kalau yu ols ke sini, ada masa try laa naik cruise yang disediakan dan menyusuri panorama indah sepanjang sungai ni.

lepas berjaya men'shopping'kan diri, merabakkan purse dan berjaya merembat seketul Hermès Birkin 35 Ostrich Bag Vert Anis, maka anies pun panjangkanlah kaki ke tepi sungai ni.

memula seram juga laa nak jalan sorang2 sebab kiri kanan bangunan tapi sunyi je walaupun jam baru je pukul 3 lebih tapi view sekeliling macam dah nak dekat pukul 7 petang. time winter... faham2 je laa kan...

so, jalan dan jalan... akhirnya sampai juga... kesejukkan makin bertambah bila kena bayu sungai. bila nampak cahaya matahari kemerah-merahan, anies sangkakan bolehlah nak jamu mata layan sunset. tapi nan hado. sunset berlaku kat arah lain. kalau sunrise, mungkin ya...

okey laa macam biasa, anies tepekkan beberapa gambar yang ada. tak banyak snap sebab masa tu lebih pada perasaan 'insecure' sebab tak ada orang kat tepi sungai tu. anies tercari2 juga laa kot2 ada yang tengah berjogging ke, bersenam ke... hmmm... tapi elek!

yeayyy.. dah sampai San Fransisco... dah laaa verangan tak habis2... jambatan ni dan sungai Rhine... landmark yang memang tak boleh dipisahkan dengan Cologne.

kalau rasa Euro korang tu masih berkepuk2 lepas rembat Hermès Himalayan Nilo Crocodile Birkin, rasanya boleh laa kot korang leburkan kat cruise yang sedia menanti ni... (ko tak yah nak kelentonglah anies oii. ko sanggup ke nak tunggu setahun baru dapat beg tu? hahaha) macam mana nak naik cruise ni? alaaa Google kan hado... banyak je syarikat yang menawarkan service ni... maka rerajinkanlah ya tangan tu...

sekali tengok macam feri nak gi Langkawi je... tuttttt... alamak... kan dah terbocor rahsia... 😬😬😬

and the rest... selfie je laa...





p/s Hermès Birkin 35 Ostrich Bag Vert Anis.. silalah jangan percaya cerita karut itu... tapi percayalah, beg tu memang ada. lebih2 lagi ada nama Anis. ko tak jeles ke jah?? 😉😉😉

oh ya... tak khatam BW lagi... sabo yekk

daa...

to be continued

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

30 Your Words of Lo♥e

  1. bestnya kakak. jalan - jalan dinegara org :) pengalaman yang bagus

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt bolehlah smpi ke sini insya allah

      Delete
  2. hang memang level bini menteri lah kalau pakai beg-beg tu Anis oi..haha

    ReplyDelete
  3. MAAF BERBAGI INFO NIH GAN MANFAAT KHASIAT BUAH MERAH PAPUA
    Info lengkap dibawah Mampir ke Blog saya yah
    >> Kami menyediakan buah merah segar <<
    >> Cari tahu manfaat khasiat buah merah <<<

    ReplyDelete
  4. CANTIKNYA JAMBATAN TU..SG RHINE TERKENAL DLM PETA SEJARAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu snap dgn kamera mahal lg cantik kak ;-)

      Delete
  5. Sungai2 kat Malaya ni kalau betul2 di upgrade kan sure boleh tingkatkan economy kan.. Tgk je kat Kerala. sungai je pun. kat Hanoi pun sungai je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak... sy dgr ada 10 sg kt malaysia ni nk dimajukan... hrp2 betul laa berita tu

      Delete
  6. bila you nk dating ngan I tepi sungai?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..adoi. ayat rejek paling kejam

      Delete
  7. aku confident dah komen entry ni tapi tetap nak komen lagi..haha

    ReplyDelete
  8. sonoknyerr., jalan2 sungai rhine., dating alone gituuu., ;p

    ReplyDelete
  9. Jambatan tu dan Sg Rhine Landmark tu memang harus ambil gambar di situ.

    View time tu pun sangat cantiklah Anis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. x dinafikan mmg canik utk outdoor photoshoot kt situ

      Delete
  10. pergh..datang honeymoon cni best jgk..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh msk list tu ciknor utk hanimun ;-)

      Delete
  11. hermes birkin....idaman kalbu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua wanita berniat sebegitu hahaha

      Delete
  12. hahaha...kejap kat sydney
    kejap kat san francisco.

    ate nye ... untung lah - 1 jambatan mewakili 3 negara. hahaha

    ReplyDelete
  13. kelassss betul dating tepi sungai you!

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆