Luzern | snowy view sepanjang ke Rigi Kulm

1:41 pm

✿...السلام عليكم✿

Bersambung dari SINI.

kalau ikutkan hati, memang nakkk je anies published kan entry ni terlebih dahulu berbanding yang lain2.

tak ada sebab khusus sebenarnya tapi setiap kali anies belek2 semula gambar2 ni... terharu, rasa nak menangis, excited... pendek kata... semua perasaan ada lah!

almaklum laa... first time kann tengok depan mata... nak kata jakun tu... yap... memang jakun... bohonglah kalau cakap tak jakun...

then bila tengok dan tengok lagi gambar2 ni, dalam hati anies cakap, "ni baru 1 tempat je kau pergi... belum lagi Jungfrau, Bern, Banjaran Alps etc. tu... kalau dah sampai sana... tak tau laa macam na laa skala excited kau tu..."

apa2 pun, dah sampai sini... bagi anies dah cukup syukur sangat... insya Allah, ada rezeki pasti anies akan datang lagi... bila tu? tahun depan kott.... 😉😉😉😉

sapa nak ikut?????

note to nnhas, Salbiah... jangan sibuk nak angkat keyboard laa, mouse la... duduk diam2 please! 😁😁😁

well, selamat menjamu mata...

sebaik je cogwheel bergerak, kami dah mula tak duduk diam. sama macam perjalanan dari Basel ke Luzern, tangan tak boleh nak duduk diam. snap sana snap sini. kalau boleh setiap tempat nak snap... yang ni 👆👆 kira macam kat kaki Mt. Rigi laa...

dari celah2 pokok, nampak bumbung2 bangunan dan rumah... dalam hati cakap... "syoknya kalau ada rumah sebijik kat sini..."

bila cogwheel semakin tinggi, maka nampaklah Tasik Luzern dari jauh... cantik kan?? warghhh... ni yang nak pergi lagi niiiiiiiii....

kalau tadi bahagian kiri, yang ni pulak sebelah kanan (cogwheel)... kami memang tak reti duduk diam masa ni... excited tak terkata. lantak laa orang pandang semacam tengok gelagat kami. yang pasti setiap moment, kami nak capture... lagi pun bukan tiap2 hari kami datang ke sini kan??

cogwheel semakin tinggi. Tasik Luzern semakin berbalam2.. apa2 pun pokok2 yang hanya tinggal ranting saja ni tetap memukau pandangan... kalau kat Malaysia, pokok macam ni dah jadi kayu api 😀😀😀

bila nampak kawasan macam ni, rasa nak melompat keluar dari cogwheel dan berguling2 atas hamparan salji ni... ya Allah... best nyerrrr.... cantiknyaaaa....

rumah sapa laa yang tersadai kat situ... untung betul ada rumah kat sini... view cantik, tenang... arghhhhhhh best nyerrrrrr

korang bayangkanlah kalau bukan musim sejuk / winter... macam mana agaknya view Tasik Luzern dari rumah ni?? arghhhhh tak terkata! speechless!!!

ntah kenapa tengok je gambar ni terus je rasa nak nyanyi... 🎵🎵 let it go let it gooo.... 🎶🎶

yang ni kot rumah cik Senah? eh, tak laa... ni rumah cik Salbiah... eh mengarut laa... ni rumah mem besar laaaa... 😂😂😂

ni laa baru rumah cik Salbiah... dulu laa... 20 tahun lepas... sekarang dah dibeli oleh Fernando Torres... kah kah!!

woit lembu! ko tak sejuk ke? ke... kulit ko memang dah kebal dengan salji malji ni???

kena kecik kan sikit saiz gambar... terblur laa pulak... tapi view tetap menten santekkkkkkk

rumah tu dalam proses pembelian... sekarang tengah tunggu bank luluskan loan je... memang anies dah aim rumah ni nanti anies akan jadikan homestay.... kah! kah! verangannn....

Alhamdulillah... akhirnya kami nampak cik matahari.... warghhh suka suka sebab view lagiiiii cantikkk pasni! tak caya? tengok pic kat bawah ni!👇👇

santekkkk kannnn???? haaa... kalau nak tau kenapa pic entry2 kat Luzern sebelum ni malap je.... hah... sebab awan putih tu laa.... nampak tak sebelah sana tu? yang tu bukan salji tau! tapi awan... kerana awan tu laa, kawasan bawah malap nak mengantuk je.... tapi bila dah nak dekat puncak Mt. Rigi... warghhhh kemain terang benderang!!! 

Alhamdulillah... sampai jua kami di puncak Mt. Rigi atau lebih dikenali sebagai Rigi Kulm... insya allah, next entry anies share keadaan kat puncak ni...

so, stay tuned... 

to be continued...

daaa....

p/s BW lepas ni...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

44 Your Words of Lo♥e

  1. cantiknyaaaaaaaaaaaaa alahai bila la ada rezeki nk ke sini gakkkkkkkkkk hihi

    ReplyDelete
  2. haippp cepatnya dah stop....

    cepat sambung

    ReplyDelete
  3. anies saya angkat monitor ni... nampak tak?

    tak angkat dah keyboard and cpu

    ReplyDelete
  4. itinerary swiss saya dah siap...

    sampai je belom...

    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. gi Anfield nak?haha..mau nangis kat Kop End..

      Delete
  5. WAH MEMUTIH SALJI DI MANA MANA CANTIK TAPI SEJUK SGT XBERKENAN..

    ReplyDelete
  6. so jom beli tiket.

    hujung tahun ni boleh pergi lagi.

    ehhh...hihihi

    ReplyDelete
  7. subhanAllah cantiknyeee! sejuk die macam mane anies? sangat-sangat sejuk ke???

    ReplyDelete
  8. Haish!! jelesnya Mrs. A santek sangat

    ReplyDelete
  9. Ya Allah cantiknya view dia anies!! kalau syed pergi sana pun mesti tak duk diam juga dalam cogwheel tu kesana sini. hahahaha nak tangkap semua benda kot rasanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yap sy rs semua org jd mcm tu ;)

      Delete
    2. adat pelancong lah kan hehehe.

      Delete
  10. Cantiknya..
    Ni baru orang kata..seputih salju gitu

    ReplyDelete
  11. tak dapat saya bayangkan betapa sejuk dan seronoknya keaadaan sedemikian..

    ReplyDelete
  12. ko seru nama aku berulang kali, aku gerenti pas ni aku sampai..inilah entry yang ditunggu.entry salji! harap ada aksi kau buat knee slide ala Gerrard.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Segan nk wat...tkt slh landing ;) ;)

      Delete
  13. kalau sy pun akan jakun anies. siap berangan jadi snow white lg ��

    ReplyDelete
  14. akak jer lum merasa pegang salji lagi

    ReplyDelete
  15. bertuahnya dapat peluang pi tempat orang ;)

    ReplyDelete
  16. mesti teringat ringat kat sane biler kat balik Malaysia kan kan kan

    ReplyDelete
  17. adeiiii , jeles tau tp suka sbb awak share picture kat sini ;)

    ReplyDelete
  18. Waaa cantiknyaaa.
    Kalau cntik gitu mmg semua org la berangan ade rumah sebijik kt sane. Hehehe

    ReplyDelete
  19. Bestnya kalau ada rumah tepi tasik camtu pastu beriklim 4 musim kan...

    ReplyDelete
  20. Kalau musim salji pun dah vantik.. musim bunga lagilah ni.. subhanallah...

    ReplyDelete
  21. cantiknya anies... bestnya lah kalau dapat guling2 kat situ. lepas tu terus kejung beku, hahaha.

    ReplyDelete
  22. Lawanyaaaaa...Wa pun first time tengok salji kat Kasmir ..rasa macam gerbira tak terkata..dari kecik nak main salji tercapailah hajat .Pas tu punyalah banyak snap gambar...setiap inci tempat yang ada salji ambik gambar...ekekekeke..

    ReplyDelete
  23. kalau sy nampak salji, memang jakun juga nak main walau x minat winter 😂 angan jadi Elsa jap

    ReplyDelete
  24. Putihhh,..tenang,...sejukkkkk :)

    ReplyDelete
  25. Sila bawa SalbiahM bersama ya lepas ni hehehe

    ReplyDelete
  26. Ini kalau bawa DSLR memang best ambil gambar....

    ReplyDelete
  27. saya tumpang gembira melihat rakan-rakan yang dah travel melihat negara orang lain...moga selepas ini ada rezeki untuk ke sana

    ReplyDelete
  28. huhuhuh.. bestnyaaa... ngilu rasa

    ReplyDelete
  29. Tak puas tengok gambar kak!! Cantik 😍 teringin Siqah nak pegang salji :)

    ReplyDelete
  30. Mau x eksitedkan..sblm ni tgk dlm gmbr je..akhirnya leh tgk dpn mata..klo lya pom tahap jakun teruk kot klo lah blh tgk dpn mata n rasai suasana ni..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆