Paris | shopaholic abroad - Galeries Lafayette

12:23 pm

✿...السلام عليكم✿

Bersambung dari SINI.

usai ronda2, posing sana posing sini kat Eiffle tower tu, kami pun terus gerak ke Lafayette dengan teksi.

sama macam Champs-Élysées, Lafayette juga adalah antara tempat tumpuan kaki2 shopping. tapi kat sini, ia sama je macam KLCC, Lot 10, The Garden etc. bukan butik sebuah-sebuah... (faham tak ni?)

jarak dari Eiffle tower ke Lafayette lebih kurang 4.2km je.

hari tu tak dan nak snap pintu masuk sebab cuaca sejuk sangat. ni salah satu bangunan Lafayette dari 3 buah bangunan yang ada... boleh shopping sampai kejung 😁😁tapi hari tu kami masuk 2 bangunan je...

khabarnya ada 3500 brands dari seluruh dunia 'menginap' kat kat Lafayette ni... hah, masuk dan cari je apa yang berkenan...

anies suka cara diorang display barang2 kat sini... simple dan menarik...

ni deco je...tak jual ya pasu2 tu...

salah satu cara diorang display barang2 yang ada... menarik!

tak tau laa... diskaun tu tiap2 hari atau hanya pada hari2 tertentu je... sebab tu ramai yang mabuk dan pitam bila masuk Lafayette ni 😁😁😁

habis satu bangunan, kami masuk bangunan yang lain. kalau tadi, bangunan yang penuh dengan barang2 / koleksi untuk lelaki je. bangunan kat sebelahnya pula, barang2 / koleksi untuk perempuan pulak... 

salah satunya... minyak wangi... kami stop kat sini sebab si Nurul berkenan dengan salah satu perfume NR yang ada...

kalau tak silap, yang ni NR limited edition punya sempena hari jadi NR... wangi tau. botol dia pun cantik. warna warni. dan tak de kat market Malaysia. tapi yang ni cuma pamplet je...


arghh...berkenan sungguh anies dengan handbag Sophie Hulme ni... yang colourful tu... cantik kan?

yang ni tak payah diperkenalkan... nak masuk pun seram je... 😂😂😂

beg2 ni (tak ingat jenama apa) cuma 40 euro anggap macam RM40 😀😀 je tau... siap ada diskaun lagi...

antara landmark Lafayette... bumbung merah ni... cantik kan?

ingat tak... anies ada tanya apa jenama beg ni? sebenarnya... anies pun tak tau... main snap je sebab nampak cantik dan colourful...

tengok tu! sampai senget2 bahu dia bershopping sakan... 😁😁😁 btw, sila jangan percaya. mem besar cuma jadi tukang angkat beg je. membelinya tak... dapat cuci2 mata kat sini pun dah cukup...

okey... tu je untuk hari ni...

thanks 4 reading...

to be continued...

p/s BW sebelah petang nanti...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

32 Your Words of Lo♥e

  1. Mahal tak tambang teksi tu anies?
    memang cantik handbeg yg colourful tu, anies tak mabuk pitam ke masuk situ... heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak laa mahal sgt...kalau x silap dlm 8 euro rs nyer... tp kami bagi 4 org... so kira murah laa tu... tp dr pembacaan sy, ramai kata teksi di paris lbh murah dr pengangkutan lain...wallahu 'alam..

      Delete
  2. cantik la beg colourful tu...harga pun lawa hehe

    ReplyDelete
  3. wahh cam menarik semuanya..hope ome day dpt singgah sini..

    ReplyDelete
  4. huii..sgt2 jeles bila bca entry ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn jeles cik nor melainkn sy beli handbag LV 😊😊

      Delete
  5. Baru nak cakap banyaknyeee shopping. Eh, rupanya jadi tukang angkat beg. Hihi
    Kalau saya pegi travel, memang taklah nak shopping nya. Takde fuluss. Haha

    ReplyDelete
  6. Wah shopping sakan anies..ninna ricci tu cntik

    ReplyDelete
    Replies
    1. org lain yg sopink kak kite tlg angkat je😊😊

      Delete
  7. peh! syurga shopping untuk yang kaki shopping.. harga okay tak anies? ke mahal gile..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tgk nombor pada simbol EURO, memang murah. dalam puluh2 gitu. tp dgn syarat, dlm kepala tolong jgn CONVERT TO RM...mesti x jd beli hahahaha

      Delete
  8. ish apasal tak tau pun pasal tempat ni!ingatkan dkt champ el eyess jee main shopping place nya T.T

    ReplyDelete
  9. perhhhh senget senget bershopping.
    hahaha

    ReplyDelete
  10. Kalau acik.mau lama cuci mata kat perfume dan handbag tu anies

    ReplyDelete
  11. bestnye shopping...cuci mata pown best gak....

    ReplyDelete
  12. murah ke perfume kat situ nok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tukar duit kita dalam RM145 gitu... yg ni brand nina ricci yg lain2 x tau laa plak...

      Delete
  13. Mesti best kalau shopping perfume ni??
    Hahhaha... LV Mrs. A pun seram aje nak masuk lainlah DSV siap closed untuk dia jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best wangi je area situ... rambang mata pun ya... tp plg best dpt cium pati perfume yg pure punya

      Delete
  14. tak pernah sampai lagi...tengok gambar2 anies ni pun jadilah...tengok tempat org..

    ReplyDelete
  15. Uishhhh memang banyak betul shopping tu! mohon update barang apa yang dibeli haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy x mmbeli...temankan org shopping n cuci2 mata je

      Delete
  16. boleh mabuk shopping perfume aku kalau sampai sini..cantik bangunan Lafayette tu.Moulin Rogue sangat

    ReplyDelete
  17. Alaaa..bestnyaaa..mampu berangan j laa

    ReplyDelete
  18. kalau tngk gmbr yg anis post tu, dorg display barang2 sngt simple tapi kemas & teratur 😄 kalau saya pi sana, dah pening palo dah sebab bnyk sngt barang yg sy berkenan 😍

    ReplyDelete
  19. Hahahahah mem besar jadi tukang angkat barang pun boleh... dapat cuci mata... dapat pahala... hehehe

    ReplyDelete
  20. boleh agak mcm mana farah dgn nurul shopping hahaha.. tulah nasib tak ikut, nina ahmad tukar jd nina ricci pulak. hehee

    semua lawa2.. lebih lawa dr T galleries kan

    ReplyDelete
  21. borong sakan 2 beradik tu.. heee
    nk kena tunggu entri farah

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆