Paris | Eiffle Tower

10:06 am

✿...السلام عليكم✿

Bersambung dari SINI.

mengakhiri sesi JJCM dengan Big Bus...😭😭

kalau ikut route, Eiffle tower ni kira destinasi pertama yang perlu korang sampai. tapi kami terbalik. Eiffle tower jadi destinasi terakhir sebelum berpatah balik ke jalan Avenue de 'l opera.

sepatutnya, kami kena turun kat Trocadéro - kat sini boleh snap pic berlatarbelakangkan Eiffle tower - tapi sebab 'tak tahu' (padahal bas berhenti kat situ agak lama - terlindung bangunan dan tak nampak) kami duduk je dalam bas sambil tengok2 orang ramai kat situ. kalau kami tau, kami dah turun dan snap pic dan lepas tu, jalan kaki sikit terus ke Eiffle tower... 😓😓😓 tak pe laa... satu pengajaran buat kami. lepas ni kalau datang lagi dah tak blur daa... dah tau kan! 

so, sapa nak ikut? sila angkat keyboard! 😎😎

kami stay kat area Eiffle tower ni sampai malam menjelang. memang sejukkk... tapi sebab nak tengok lampu2 kan, tahan je laa... nak tahan sejuk, minum kopi pastu masuk kat kedai souvenir yang ada kat situ sebab ada heater. hehehe...

kami boleh je nak stay sampai pukul 8 malam. khabarnya ada bunga api kat Eiffle tower ni, tapi memang tak larat laa nak tunggu sampai pukul 8 sebab masa tu baru je pukul 6 petang. ada yang keras kejung kami kat situ 😊😊

okey laa... ni je laa pic yang dapat anies share... yang lain2 simpan sendiri je laa sebab gambar selfie semata...

nak taip caption apa yek? "yeay... akhirnya Eiffle tower dah ada depan mata!"

ni gambar Eiffle tower paling dekat yang dapat anies snap... nak lebih dekat lagi, kena bayar...

suasana jalan raya depan Eiffle tower... agak sesak juga laa... mungkin sebab orang baru balik kerja kot...

suasana kat situ terus berubah sebaik sahaja menara ni disirami lampu...

hanya anies sorang je yang pakai spek malam2 macam ni hahaha...

habis pusing2 ronda kat menara, kami pun beredar dengan teksi sebab service big bus berakhir jam 5.30 petang... laa ni menuju ke satu tempat sebelum balik hotel... ke mana kah?


to be continued...

daaa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

37 Your Words of Lo♥e

  1. Cantiknya pemandang tu.
    kena bayar ye kalau nak ambik gambar lagi dekat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. maksud sy kalu nk lbh dkt tu, msk dlm kwasan eiffle. nk msk kwasan ni kena ada tiket (byr) tp x tau laa brapa harganya...

      Delete
  2. wah bestnye...anies stay kt mana di sana...mana tau kot2 pasni terlajak hala sana hahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt sy share ya psl hotel n kat mn sy stay ;-) tgguuuuu

      Delete
  3. wah...entah bila la angah akan dapat ke sini..

    ReplyDelete
  4. pergh.. paris..

    knapa rasa macam blog ni berubah yer..? ke, perasaan je.. hehehe

    ReplyDelete
  5. nak ikottt...

    sambil angkat monitor + cpu dan keyboard serta tikus

    ReplyDelete
  6. apakah motif anies "berpancasitara" ditengah malam?
    adakah lampu itu begitu silau?

    hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak try minta sedekah... kot2 ada yg sudi menghulur kah kah kah

      Delete
  7. Ke Paghis eifiel tower ni tempat wajib lawati ya anies

    ReplyDelete
  8. cantiknya eiffel time mlm! Rasa rugi pulak tak keluar mlm tuu pegi sana,,sbb dah penat sgtt,tido je mlm tu sobs

    ReplyDelete
  9. Bestnyaaa !! Dpt bgambar dpn eifel tower ori punya..

    Kt rmh pom ada eifeltower perhiasan jer😂😂

    ReplyDelete
  10. Syoknyaaaaa pergi sini! aaaa memang kalau pergi sini penuh memori la duk tangkap gambar menara ni hehe.

    ReplyDelete
  11. awat pakai spek memalam? sy tngh fikir nak letak caption apa kalau Eiffel tower depan mata 😏 maybe 'finally, Eiffel tower di depan mata' 😍😍😍 camtu kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak sorok identiti kek dah nyer hahahahah

      Delete
    2. ohhh 😂😂😂 tapi malam 🌃 tu

      Delete
  12. Cantik2 gambar anies..mimpi pun acik tak sampai sana anies

    ReplyDelete
  13. Eiffle tower waktu malam cantek sangat! Disirami lampu, romantik gituu~ Hehe

    ReplyDelete
  14. banyak juga kisah yang ada berdekatan eiffle tower ni kan...pernha baca sebelum ni...

    tak naik eiffle tower ka?

    ReplyDelete
  15. cuaca sana memang sejuk ya....seronok dapat tengok negara orang ya

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah. dpt anies ke sana ekk.
    image eiffle tower ni feveret anak sulung aida tau.
    hingga simpan impian nak ke sini.
    aduhai anak :) hi hi hi...
    aida suh dia doa agar dpt sampai sini.

    ReplyDelete
  18. HuhUhuh... Mrs. A ada keychain Eiffle Tower jer... itupun souvenir dari bos time dia gi sana.

    Cantik pemandangannya di waktu malam.

    ReplyDelete
  19. kawan yg pernah pergi kat sini kata..ada tempat yg hancing...ada org kencing kut...dah sampai anies kat city of love yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tang tu x tau laa plak... sy ronda2 kat bahagian luar je

      Delete
  20. rezeki hang betul dah sampai sini..caption biasa lah : Eiffel I'm in love! Boleh..haha

    ReplyDelete
  21. Siang-siang pun dah cantik... malam dengan lampu2 lagi.. kemain cantik lagi..

    ReplyDelete
  22. ini yg best ni! tak sah kalau xsinggah paris

    ReplyDelete
  23. cantiknyaaaaaa... haishhhh best betul pergi sana ni.. Eiffle tower ni orang kata kota cinta kan..

    ReplyDelete
  24. jd laaa nis dr tak ada langsung gambar... lain kali boleh selfie puas2 lg pakai fon baru :P

    hahaha.. malam2 pakai spek ye, nampak jalan ke tu

    ReplyDelete
  25. lawanyaaa waktu malam dri siang

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆